The Help by Kathryn Stockett

Find the #1 NYT Bestseller The Help by Kathryn Stockett from your local library.

Click Check on Amazon to read book reviews on Amazon. Click Google Preview to read chapters from Google Books if available. Click Find in Library to check book availability at your local library. If the default library is not correct, follow Change Local Library to reset it.

The Help

by: Kathryn Stockett
Release date: Jan 01, 2011
Number of Pages: 534
Find in Library
Check on Amazon
Google Preview
Limited and persecuted by racial divides in 1962 Jackson, Mississippi, three women, including an African-American maid, her sassy and chronically unemployed friend and a recently graduated white woman, team up for a clandestine project against a backdrop of the budding civil rights era. Reprint. A #1 best-selling novel. 2 million first printing.

More books by Kathryn Stockett

1. Niceville

by: Kathryn Stockett
Release date: Apr 01, 2015
Number of Pages: 479
Find in Library
Check on Amazon
Google Preview
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap. Tillsammans med en annan svart hemhjälp – den egensinniga och smarta Minny – bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.Niceville är en läsupplevelse utöver det vanliga – en blivande klassiker om kvinnlig vänskap, mod och kärlekens kraft. Översättare: Dorothee Sporrong, Omslagsformgivare: Nina Leino PdeR

2. Criadas y señoras

by: Kathryn Stockett
Release date: Feb 02, 2012
Find in Library
Check on Amazon
Google Preview
«El libro del que habla todo el mundo, una novela ganadora.» The New York Times «Una declaración emotiva, profunda y reivindicativa.» Qué Leer (Versión para México y Centroamérica) Tras terminar sus estudios, la joven Skeeter vuelve a su casa en la muy conservadora ciudad de Jackson, Misisipi. Estamos en 1962 y se supone que su máximo objetivo debe ser el de buscarse un marido, pero Skeeter sueña con una vida diferente, entregada a la literatura. Aibeleen, como la mayoría de las mujeres negras de la ciudad se dedica a servir en las casas de los ricos. Su mejor amiga es Minny, una gran cocinera, cuyo fuerte carácter le ha valido la enemistad de las ricas mujeres blancas de la ciudad. Estas tres mujeres, ahogadas por una sociedad puritana y racista, unirán sus esfuerzos para llevar a cabo un proyecto clandestino y liberador.

Last updated on Saturday, September 3, 2022